Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Čestitamo! Zmagali ste!
Rezultat igre
Čas:232:324
Rezultat:12312
Časovni bonus:1234
Končni rezultat:3424
Vaša statistika
Najboljši rezultat:3432Datum:YYYY-MM-DD
Dobijene igre:32Povprečen rezultat:321232
Igrane igre:62Povprečen rezultat:321233
Odstotek zmag:23%
Všečkajte nas na Facebooku!
 

Igraj znova
Vaša statistika
Izberi točkovanje
 Brez točkovanja
 Standardno brezčasno točkovanje
Standardno časovno točkovanje
 Lasvegaško točkovanje
Ena barva
 Dve barvi
 Štiri barve
Osnovna statistika
Igrane igre:
Dobijene igre:
Odstotek zmag:
Najdaljše zaporedje zmag:
Najdaljše zaporedje porazov:
Trenutno zaporedje:
Statistika rezultatov
Najboljši rezultat:
Datum:
Povprečni rezultat na dobljeno igro:
Skupni povprečni rezultat:
Čas in poteze
Skupni čas igranja (v sekundah):
Povprečni čas na dobljeno igro (v sekundah):
Skupno število potez:
Povprečno število potez na dobljeno igro:
Povprečno število potez na uro v dobljenih igrah:
Ponastavi
 
Zapri
Informacije

Všečkajte nas na Facebooku! Tam lahko vedno objavite vprašanje.

 

Pomembne bližnjice

Preklop celotnega zaslona:F11 (večina brskalnikov)
Razveljavi potezo:Ctrl+Z
Ponovno deli:F2
Izhod:Esc

O spletni igri Pajek Pasjansa

Izvor imena igre ni zanesljiv. Najverjetneje je ime igre Pajek pasjansa izpeljano iz osmih pajkovih nog, ki se ujemajo z osmimi polji, ki jih je treba napolniti s kartami, da bi rešili igro. Za razliko od drugih priljubljenih iger, se Pajek Pasjansa igra z dvema kompletoma kart (to je s 104 kartami). V poenostavljenih različicah imajo karte samo eno barvo (najlažja različica) ali dve barvi (srednje težka različica). Igra se je prvič pojavila v sistemu Windows 3.x leta 1991, vendar je postala priljubljena zaradi operacijskega sistema Windows XP. Zaradi višje težavnosti je Pajek Pasjansa postala tako priljubljena, da je v začetku leta 2000 pridobila status najbolj priljubljene pasjanse, ki se igra na osebnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows.

Kako igrati?

Kot pri drugih pasjansah je cilj razvrščanje premešanih kart po številu in barvi. Za razliko od drugih pasjans, pri tej igri igralec ne postavlja kart neposredno na polja. Namesto tega igralec upravlja s položajem kart v desetih stolpcih. Kadar koli je v stolpcu kup kart iste barve, urejen po številu s kraljem na dnu in asom na vrhu, lahko kup odstrani iz igre in ga položi na polje.

Za to lahko igralec premika karte med stolpci. Kartico lahko postavi le na karto s številko, višjo za ena, ne glede na njeno barvo, ali na prazen stolpec. Če želite premakniti kup kart, pa morajo biti vse karte, ki se premikajo, iste barve. Premaknete lahko samo karte, ki so obrnjene navzgor. Ko je karta obrnjena navzdol odkrita, jo je treba obrniti. Poleg tega lahko igralec, ko ni na voljo več potez, iz zalog razdeli več kart. Pri vsakem takem razdeljevanju se razdeli deset kart, po ena na vrhu vsakega stolpca. Če je kateri koli stolpec prazen, kart iz zaloge ni mogoče razdeliti. Na splošno je igranje z eno barvo precej enostavno, igranje z dvema barvama je precej težko, igranje s štirimi barvami pa je zelo težko.

Spletno Pajek pasjanso (podobno kot pri MS Pajek pasjansa) je mogoče točkovati samo na en način, ne glede na to, ali igralec igra igro v eni, dveh ali štirih barvah. Vse igre se začnejo s 500 točkami. Vsaka poteza (vključno s potezami za razveljavitev) odšteje eno točko. Po drugi strani pa igralec z zbiranjem polne barve prejme 100 točk.

Tukaj sta dva strateška nasveta za začetnike. Prvič, čimprej v igri poskusite obrniti čim več kart z licem navzgor. Če je več kart obrnjenih, boste imeli boljše informacije o tem, s čim imate opravka, in boste imeli večjo izbiro pri izbiri strategije. Drugič, ko igrate z več kot eno barvo, poskušajte, da ne bi preveč zaklenili svojih kart z izmeničnimi barvami. Razvrščanje kupčkov po barvi je lahko včasih pomembnejše od odkrivanja kart, ki so trenutno obrnjene navzdol. Pravo ravnovesje med tema dvema strategijama lahko dobite le z izkušnjami.

Kontaktne informacije

Pošljite nam e-pošto na naslov info@pasjansa.eu. Dobrodošla so vsa vprašanja, pritožbe, zahvale ali pripombe.

To igro je ustvarilo podjetje Simiade. Tukaj lahko stopite v stik z nami:

Simiade
Adam Narkiewicz
Plac Bankowy 2
00-095 Warszawa
Poljska
+48 728235409
contact@simiade.com
https://simiade.com/

Zapri