Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Čestitamo! Zmagali ste!
Rezultat igre
Čas:232:324
Preostale karte:12312
Časovni bonus:1234
Končni rezultat:3424
Vaša statistika
Najboljši rezultat:3432Datum:YYYY-MM-DD
Dobijene igre:32Povprečen rezultat:321232
Igrane igre:62Povprečen rezultat:321233
Odstotek zmag:23%
Všečkajte nas na Facebooku!
 

Igraj znova
Vaša statistika
Izberi točkovanje
 Brez točkovanja
 Standardno brezčasno točkovanje
Standardno časovno točkovanje
 Lasvegaško točkovanje
Ena barva
 Dve barvi
 Štiri barve
Osnovna statistika
Igrane igre:
Dobijene igre:
Odstotek zmag:
Najdaljše zaporedje zmag:
Najdaljše zaporedje porazov:
Trenutno zaporedje:
Statistika rezultatov
Najboljši rezultat:
Datum:
Povprečni rezultat na dobljeno igro:
Skupni povprečni rezultat:
Čas in poteze
Skupni čas igranja (v sekundah):
Povprečni čas na dobljeno igro (v sekundah):
Skupno število potez:
Povprečno število potez na dobljeno igro:
Povprečno število potez na uro v dobljenih igrah:
Ponastavi
 
Zapri
Informacije

Všečkajte nas na Facebooku! Tam lahko vedno objavite vprašanje.

 

Pomembne bližnjice

Preklop celotnega zaslona:F11 (večina brskalnikov)
Razveljavi potezo:Ctrl+Z
Ponovno deli:F2
Izhod:Esc

O spletni igri Pasjansa Kralj

Angleško ime igre (FreeCell) izhaja iz štirih prostih celic v zgornjem levem kotu igralne plošče, v katere lahko začasno shranite karte. Igro je izumil Paul Alfille kot preoblikovanje starejše igre. Alfille je leta 1978 ustvaril tudi prvo videoigro Pasjansa Kralj. Čeprav je bila na voljo v prejšnjih različicah sistema Windows, je igra Kralj pridobila veliko priljubljenost, ko je bila razdeljena z operacijskim sistemom Windows 95. V tej različici je bilo na voljo 32.000 različnih delitev kart. Leta 1994 so poskušali rešiti vseh 32.000 delitev. Projekt je trajal skoraj eno leto in pokazal, da je le ena delitev kart nerešljiva. Od takrat je igra Kralj še vedno znana po tem, da je za vsako naključno premešano razdelitev kart skoraj zagotovo rešljiva.

Kako igrati?

Kot pri večini drugih iger pasjanse ima igralec na začetku premešani komplet in mora razvrstiti karte od asov do kraljev za vsako barvo posebej. Razvrščene karte se položijo na polje v zgornjem desnem kotu igralne plošče, začenši z asi. To pomeni, da se karta lahko postavi na polje le, če je tam že karta s številko, ki je za eno nižja, in v isti barvi. Če ni na voljo kart, ki bi jih lahko položili na polje, mora igralec premakniti karte po igralni plošči tako, da je neposredno na voljo več kart z nizkimi številkami.

Igralec lahko praviloma premika le eno karto naenkrat - za razliko od drugih iger pasjanse, kjer lahko igralec dvigne celoten kup kart in jih premakne na drugo mesto. Če želi igralec na novo lokacijo premakniti več kot eno karto, mora uporabiti proste celice , ki so v levem zgornjem kotu igralne plošče. Igra samodejno izračuna, koliko kart lahko igralec premakne glede na število razpoložljivih prostih celic, saj je premikanje kart eno za drugo lahko zamudno. V prosto celico lahko položite katero koli karto. Prav tako lahko katero koli karto položite na prazen stolpec. Vendar pa lahko karto položite na drugo karto le, če ima slednja za ena višje število in barvo, ki je nasprotna barvi prve karte.

Spletna Pasjansa Kralj nima posebnega sistema točkovanja. Napredek v igri je prikazan s številom preostalih kart na igralni plošči (čim manj jih je, tem bolje). Vendar to ni pomembno, ko igralci primerjajo svoje rezultate. Pomemben rezultat je odstotek dobljenih iger, povprečni čas reševanja igre ali najdaljši niz zmag.

Tukaj je nekaj nasvetov. Z desnim klikom na karto jo pošljite v prosto celico. Če prostih celic ni na voljo ali pa je karta že v prosti celici, potem z desnim klikom pošljete karto na polje (če je to mogoče). Igra samodejno pošlje na polje karte, ki v nadaljevanju igre ne bodo več uporabne.

Kontaktne informacije

Pošljite nam e-pošto na naslov info@pasjansa.eu. Dobrodošla so vsa vprašanja, pritožbe, zahvale ali pripombe.

To igro je ustvarilo podjetje Simiade. Tukaj lahko stopite v stik z nami:

Simiade
Adam Narkiewicz
Plac Bankowy 2
00-095 Warszawa
Poljska
+48 728235409
contact@simiade.com
https://simiade.com/

Zapri